EP raspravlja o Bregzitu, potkrali se snovi o boljoj Evropi

Izvor: RTS, 16.Apr.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP raspravlja o Bregzitu, potkrali se snovi o boljoj Evropi

U Evropskom parlamentu se održava rasprava o Bregzitu a posle prošlonedeljnog samita Evropske unije. Izveštaj o tom skupu su podneli čelnici EU, Donald Tusk i Žan Klod Junker.
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je rekao da su u teškom trenutku evropske istorije potrebni i snovi i sanjari i da se ne može prepustiti fatalizmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez obzira na težinu problema kao što je Bregzit.

Tusk je poručio da neće prestati da sanja o boljoj i jedinstvenoj Evropi. 
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je rekao da su spremni za Bregzit bez dogovora, ali da Unija ne može ništa da dobije od velikih problema sa kojima se suočava Velika Britanija.
Prema njegovim rečima, jedini koji bi imali koristi su oni koji preziru multilateralizam i žele da podriju globalni pravni poredak.
"U svakom slučaju nikada nećemo da zadržavamo u članstvu Unije jednog od naših članova. Moramo da čuvamo i integritet ovog parlamentarnog doma - ako Britanija bude još uvek član Unije 22. maja, moraće da učestvuje na evropskim izborima. Ne samo da očekujemo već i zahtevamo od Britanije saradnju lojalnog člana", rekao je Junker.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Junker: Velika Britanija odlučuje kada će da ode iz EU

Izvor: Blic, 17.Apr.2019, 00:44

Velika Britanija odlučuje o tome kada će da istupi iz EU, rekao je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.