Džonson izgubio većinu u Parlamentu

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson izgubio većinu u Parlamentu

Britanski premijer Boris Džonson izgubio je većinu u parlamentu kada je jedan od njegovih konzervativnih poslanika prešao u proevropsku Uniju liberalnih demokrata.
Filip Li je prešao u Uniju liberalnih demokrata u trenutku kada je Boris Džonson u Donjem domu Britanskog parlamenta počeo da daje izjavu o prošlomesečnom samitu G7, preneo je Rojters.

"Došao sam do zaključka da ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da služim najboljim interesima svojih birača i države kao konzervativni poslanik u Parlamentu", naveo je Li u izjavi.
Li je dodao da konzervativna vlada agresivno sprovodi Bregzit na neprincipijelan način.
"Zbog toga su životi i sredstva za život nepotrebno ugroženi i neosnovano ugrožavaju integritet Velike Britanije", zaključio je Li.
Džonson ponovio da ne želi vanredne izbore
Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da ne želi da raspiše vanredne izbore i ponovo poručio parlamentarcima da, kako bi izbegli takav ishod, treba da glasaju protiv poteza usmerenog na zaustavljanje izlaska Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora.
"Ne želim izbore, mi ne želimo izbore... Mi želimo da posao bude urađen i najbolji način da se to uradi jeste da večeras podržite Vladu", rekao je Džonson u Parlamentu, preneo je Rojters.
Istakao je da će se sledećeg ponedeljka sastati sa irskim premijerom Leom Varadkarom u Dablinu u sklopu napora da postigne sporazum o napuštanju Evropske unije.
Govoreći na burnoj sednici parlamenta tokom koje su mu se pojedini poslanici rugali dok je govorio, Džonson je izjavio da napreduje u pregovorima sa EU o promeni sporazuma o kome je pregovarala njegova prethodnica Tereza Mej.
Tvrdeći da ima drugih načina da se izbegne povratak na tvrdu granicu između britanske provincije Severne Irske i članice EU Republike Irske, Džonson je rekao poslanicima: "Mi ćemo, takođe, o tome uskoro razgovarati sa EU, a ja ću o tome razgovarati sa Leom Varadkarom kad ga vidim u Dablinu u ponedeljak." 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson izgubio većinu u parlamentu, otišao mu poslanik

Izvor: Večernje novosti, 03.Sep.2019

Britanski premijer Boris Džonson izgubio je danas većinu u parlamentu kada je jedan od njegovih konzervativnih poslanika prešao u proevropsku Uniju liberalnih demokrata Britanski premijer Boris Džonson izgubio je danas većinu u parlamentu kada je jedan od njegovih konzervativnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.