Princ Hari: Nisam imao drugog izbora osim da okončam kraljevske dužnosti

Izvor: VOA, 19.Jan.2020, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Hari: Nisam imao drugog izbora osim da okončam kraljevske dužnosti

Britanski princ Hari rekao je da sa žaljenjem napušta poziciju radnog člana kraljevske porodice u dogovoru sa kraljicom Elizabetom, ali da nije imao drugog izbora.  Vidno uznemireni Hari je tokom govora u humanitarnoj organizaciji Sentbejl rekao da ovakav ishod nisu želeli ni on, niti njegova supruga Megan. "Nadali smo se da možemo da nastavimo da služimo kraljici, Komonveltu i vojsci, bez da se za to finansiramo iz javnih fondova. To nažalost nije moguće", rekao je Hari. Princ Hari i njegova supruga Megan neće biti radni članovi britanske kraljevske porodice i neće nositi titule od proleća 2020, objavila je Bakingemska palata. Takođe neće koristiti finansijske fondove kraljevske porodice i vratiće 3,1 milion dolara koji su utrošili na renoviranje dvorca u Vindzoru u kojem žive. Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili su početkom januara da se povlače sa kraljevskih dužnosti. U obrazloženju na Instagramu objavili su da žele da postanu finansijski nezavisni kao i da planiraju da deo godine provode u Britaniji, a deo u Severnoj Americi. Kraljica Elizabeta je, nakon porodičnog sastanka, rekla da ih "podržava u želji da započnu novi život". Britanski premijer Boris Džonson rekao je da veruje da cela Velika Britanija "želi sve najbolje" princu Hariju i njegovoj supruzi Megan koji su odlučili da više ne nose kraljevske titule i ne obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice.  "Mislim će im cela zemlja poželeti sve najbolje u budućnosti...I kao što sam već rekao, siguran sam da će kraljevska porodica, koja je već dugo tu, naći način da krene dalje", rekao je Džonson.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORIS DŽONSON O PRINCU HARIJU I MEGAN MARKL: Britanija im želi sve najbolje!

Izvor: Kurir, 20.Jan.2020, 08:25

Britanski premijer Boris Džonson uveren je da će cela Velika Britanija poželeti sve najbolje princu Hariju i njegovoj supruzi Megan, koji više neće obavljati obaveze članova kraljevske porodice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.