Džastin Trido se kaje što se maskirao u crnca

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džastin Trido se kaje što se maskirao u crnca

Kanadski premijer Džastin Trido izvinio se što se našminkao da bi izgledao kao crnac na zabavi s temom "Arapske noći" 2001. godine, kada se neobična fotografija s te proslave i pojavila u javnosti. Inače, u Kanadi su u toku pripreme za izbore koji će se održati za manje od pet nedelja.
Slika 29-godišnjeg Džastina Tridoa s licem koje je zatamnio šminkom, glavni je izazov za vođu koji često govori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o potrebi borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla.

"Trebalo je tada da znam više, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio", rekao je Trido novinarima pošto je magazin Tajm objavio sliku. Takođe je dodao da je obukao Aladinov kostim i stavio šminku.
"Nisam to smeo da učinim... bilo je glupo", rekao je Trido.

Na slici se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, s licem prekrivenim tamnom šminkom.
Trido je u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endrjuom Širom uoči saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar.
Šir je napomenuo da je "izuzetno šokiran i razočaran" fotografijom, i da je to šminkanje delo otvorenog podsmeha i rasizma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.