Dvoje putnika preživelo pad pakistanskog aviona

Izvor: RTS, 23.Maj.2020, 06:31

Dvoje putnika preživelo pad pakistanskog aviona

Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu porastao je na 97, preneo je indijski magazin "Dun" saopštenje medicinskih zvaničnika u provinciji Sind, javlja Tas.
U najnovijim izveštajima indijski list ne precizira se da li su nove žrtve bili putnici aviona ili građani stambene četvrti na koju se srušio pakistanski avion. Za sada se zna da su dva putnika preživela.

Pilot kompanije "Pakistan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << internešnal erlajns" je u poslednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora. Zatim se čulo: "Mejdej, mejdej, mejdej" (poziv u pomoć). Veza je izgubljena a nekoliko trenutaka kasnije je avion, koji je poleteo iz Lahorea, pao nedaleko od aerodroma u Karačiju. 
Zvaničnik pakistanske kompanije je rekao da je pilot u razgovoru s kontrolom leta govorio o tehničkim problemima, uključujući otkazivanje oba motora. U zapisu razvovora se potvrđuju problemi s motorima. Onda je obavešten da su obe piste slobodne za sletanje, nakon čega je izgubljen kontak s letelicom.
Nekoliko momenata kasnije, avion se srušio u naseljeni deo u Karačiju, pokušavajući da sleti na međunarodni aerodrom u tom gradu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvoje preživelo pad pakistanskog aviona, do sada 97 žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2020

Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu porastao je na 97, preneo je indijski magazin Dun saopštenje medicinskih zvaničnika u provinciji Sind, javlja TAS...Avion tipa Er Bas A 320 Pakistanske avio kompanije srušio se juče na stambeno predrgrađe Karačija vraćajući se iz Lahorea...U najnovijim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.