Dve masovne pucnjave u Teksasu, desetine žrtava

Izvor: RTS, 31.Avg.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve masovne pucnjave u Teksasu, desetine žrtava

Najmanje dve osobe su ubijene, a više desetina je ranjeno u dve odvojene pucnjave u Odesi i Midlendu, u Teksasu. Policija je tokom hapšenja ubila jednog od napadača.
Si-En-Bi-Si piše da je napadač u Odesi oteo vozilo pošte i vozio se po gradu pucajući u prolaznike. 

Mediji navode da je u pucnjavi u Odesi pogođeno najmanje 20 osoba. Među pogođenima je i policajac, u kog je napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pucao na auto-putu.
U drugoj pucnjavi, koja se gotovo u isto vreme dogodila u Midlendu, pogođeno je najmanje 10 osoba.

Informacije o broju napadača u Midlendu su oprečne. Policija je prvo navela da su u tom gradu pucala dvojica muškaraca iz dva automobila, a gradonačelnik je kasnije izjavio da je napad izvela samo jedna osoba.
Jedan napadač je ubijen tokom hapšenja, potvrdila je na Fejsbuku policija u Midlendu.
Trenutno nema informacija o tome da li su pucnjave u Odesi i Midlendu povezane. 

Bela kuća i predsednik SAD Donald Tramp upoznati su sa situacijom. 
U istragu je uključen i Federalni istražni biro (FBI). 
Pre manje od mesec dana takođe u Teksasu dogodila se velika masovna pucnjava, kada je 21-godišnji Patrik Krusijus ubio je najmanje 20 osoba i ranio 26 u tržnom centru u El Pasu.
Uskoro opširnije... 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.