Dva Palestinca poginula od napada Izraela na položaj Hamasa

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva Palestinca poginula od napada Izraela na položaj Hamasa

Dva Palestinca su poginula, a jedan je zadobio povrede opasne po život u izraelskom tenkovskom napadu na položaj Hamasa na jugu Pojasa Gaze, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Eksplozija u području kraj Kan Junisa se čula pre izraelskog napada, prenose izraelski mediji izveštaje arapskih.

Izraelska vojska je u saopštenju potvrdila napad, navodeći da je to bio odgovor na podmetanje bombe kraj granične ograde koja je eksplodirala prilikom neutralisanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Kako se navodi, na izraelskoj strani nije bilo žrtava.

"Eksploziv je postavljen kraj granične ograde na jugu pojasa Gaze u pokušaju da se povrede snage koje operišu u tom području i ovog jutra neutralisale su je snage IDF (Izraelske odbrambene vojske)", piše u vojnom saopštenju.

Prethodio je napad izraelskih vazduhoplovnih snaga na mete Hamasa kraj Rafe u subotu uveče.

Izraelska vojska je rekla da je to bio odgovor na prelazak četvoro Palestinaca iz Gaze preko granične ograde u Izrael. Oni su bacili zapaljivu bombu i pod izraelskom vatrom pobegli nazad u Gazu.

Ostavili su poruku "Marš povratka. Povratak u palestinsku zemlju".

Novinski veb sajt povezan s Hamasom, objavio je sinoć da su izraelske snage gađale bazu za obuku vojnog krila organizacije u Rafi. Čule su se eksplozije, a izveštaja o žrtvama nije bilo.

U međuvremenu je umro jedan izraelski vojnik koji je ranjen u vojnom upadu na drugu palestinsku teritoriju Zapadnu obalu. On je pogođen u glavu betonskom pločom i pao s trećeg sprata jedne zgrade tokom hapšenja u izbegličkom logoru Al Amari.

U subotu je umro i jedan Palestinac ranjen u protestima u petak duž granice pojasa Gaze.

Time se povećao na 116 broj Palestinaca ubijenih u Gazi od početka nedeljnih protesta 30. marta.

Palestinci na granici Gaze i Izraela protestuju protiv izraelske i egipatske blokade i zahtevaju povratak na današnju teritoriju Izraela.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tri Palestinca poginula od napada Izraela na položaj Hamasa

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2018

Tri Palestinca su poginula u izraelskom tenkovskom napadu na metu Hamasa kraj Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja...Organizacija Islamski džihad identifikovala je žrtve kao svoje članove, navodi AP...Eksplozija u području kraj Kan Junisa se čula pre izraelskog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.