Drugi osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar ruskog GRU-a?

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi osumnjičeni za trovanje Skripalja lekar ruskog GRU-a?

Istražna grupa Belingket tvrdi da je identifikovala i drugog osumnjičenog za trovanje ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije - Aleksandra Petrova - za kojeg tvrde da je lekar ruske vojne obavještajne službe (GRU). U saopštenju grupe navodi se da je pravo ime Petrova Aleksandar Jevgenijevič Miškin.

"U proces identifikacije 'Belingketa' uključen je veći broj otvorenih izvora, svedočenja ljudi koji poznaju ovu osobu, kao i kopije ličnih dokumenata, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << skeniranu kopiju njegovog pasoša", dodaje se u saopštenju objavljenom na internet stranici grupe.

Moskva je u septembru odbacila izveštaj britanske istražne grupe u kome se tvrdi da je jedan od osumnjičenih u slučaju trovanja Skripaljevih odlikovani pukovnik ruske vojne obaveštajne službe.

Istražna grupa "Belingket" saopštila je tada da je pravo ime Ruslana Boširova Anatolij Čepiga i da je on oficir vojne obavještajne službe, te da je proglašen herojem Rusije.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odbacila je izveštaj rekavši da je to objavljeno kako bi se podudarilo sa obraćanjem premijerke Tereze Mej Savetu bezbjednosti UN.

Moskva još nije komentarisala navode o "pravom identitetu" Petrovog.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

POSLE ČEPIGE "PAO" I MIŠKIN Otkriven pravi identitet i drugog ruskog obaveštajca osumnjičenog za trovanje Skripalja

Izvor: Blic, 08.Okt.2018

Drugi osumnjičeni za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca i njegove ćerke Sergeja i Julije Skripalj u Solsberiju je Aleksandar Jevgenjević Miškin, prenosi "Dejli telegraf". Ovaj 39 -godišnji ruski vojni lekar krije se pod imenom Aleksandar Petrov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.