Druga žrtva koronavirusa u Italiji, u desetak gradova zatvorene radnje i škole

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga žrtva koronavirusa u Italiji, u desetak gradova zatvorene radnje i škole

Preminuo je drugi pacijent zaražen koronavirusom u Italiji. Raste i broj zaraženih na severu zemlje, u pokrajinama Lombardija i Veneto do sada je prijavljeno 30 slučajeva.
Druga žrtva koronavirusa u Italiji je žena koja je preminula u okrugu Milano u pokrajini Lombardija, javlja ANSA, a prenosi Rojters.

ANSA prenosi, pozivajući se na izvore iz zdravstvene zaštite, da se epidemija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koronavirusa širi na severu zemlje, u regionima Lombardija i Veneto, kao i da je do sada 30 slučajeva prijavljeno. 
Prvi smrtni slučaj koronavirusa u Italiji zabeležen je juče, kada je sedamdesetosmogodišnji muškarac preminuo u Padovi.
U više od deset gradova u italijanskim regijama Lombardija i Veneto na nedelju dana su zatvorene sve škole, prodavnice i restorani zbog širenja koronavirusa u toj zemlji.
Prvobitan nalog koji je izdao ministar zdravlja obuhvatao je 10 gradova oko Lodija, jugoistočno od Milana, ali su pojedini gradovi van tog područja, kao što je Kremona, uveli sopstvene restrikcije, prenosi AP. 

Ministarstvo zdravlja Italije saopštilo je da će sve sportske manifestacije u narednom periodu biti otkazane u delovima Italije gde su registrovani oboleli od koronavirusa.
Vlasti su pozvale građane da ostanu mirni.
Istovremeno, danas je u Rim stiglo 19 italijanskih državljana koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru "Dajmond princes" usidrenom kod japanske luke Jokohama.
Oni su prebačeni u vojnu bazu Čekinjola gde će u izolaciji provesti još dve nedelje.
Kina je prijavila da pada broj novozaraženih koronavirusom, ali je Svetska zdravstvena organizacija upozorila da se sužava prostor kontrole, jer je zabeležen nagli skok broja zaraženih virusom izvan Kine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Druga žrtva koronavirusa u Italiji, novi smrtni slučaj u Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2020

Žena zaražena koronavirusom preminula je u Italiji, gde je do sada registrovano 30 obolelih, prenele su italijanske agencije. Ta žena, druga žrtva virusa u Italiji, primljena je u bolnicu pre 12 dana i preminula je od upale pluća, javlja Frans pres (AFP). Živela je u Lombardiji, gde je registrovan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.