Drama u Beču zbog dodele medalje Palmi (VIDEO)

Izvor: Mondo, 11.Mar.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Beču zbog dodele medalje Palmi (VIDEO)

Oko počasne zlatne medalje koju je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig prošle nedelje uručio Draganu Markoviću Palmi prilikom njegove posete glavnom gradu Austrije, izbio je spor...

Prilikom uručenja medalje Ludvig je rekao da ovo priznanje Beč retko dodeljuje, podvukavši značaj i ukazao da je odluka o uručenju doneta zbog doprinosa Palme na jačanju odnosa dve zemlje.

Uručenje medalje naišlo je na kritiku iz Austrije zbog Palminih stavova prema homoseksualcima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Na Twitteru je kritikovano što je Ludvig dao medalju jednom homofobu.

Glavni urednik magazina "Falter" Florian Klenk upitao je bečku Socijaldemorkatsku partiju (SPO) zašto je medalja data Pami.

Šef informativne službe bečke SPO, čiji je lider Ludvig, Rafael Šternfeld odgovorio je veoma brzo i pokušao da umanji značaj priznanja.

Podsetite se ceremonije dodele:



Izvor: Youtube/Jedinstvena Srbija

Svi Palmini hitovi (VIDEO)

On je najpre govorio o "lažnoj vesti", a potom je podvukao da su odnosi Beča i Jagodine tradicionalno dobri, ukazujući da, međutim, dva gradonačelnika politički ne dele nijedan stav.

Pored toga, on je negirao da se radilo o medalji.

"Ne radi se o priznanju, već o razmeni poklona", tvrdio je Šternfeld, što je suprotno onome što je prilikom uručenja rekao gradonačelnik Ludvig.

Na Twitteru ta izjava izazvala je još veću buru, jer mnogo korisnici su upitali kako je moguće da počasna zlatna medalja može biti poklon gostima.

Na drugoj strani Slobodarska partija Austrije (FPO) oštro je reagovala na izjavu iz redova SPO.

Poslanik FPO Leo Kolbauer je ocenio da je izjava SPO "skandalozna".

"Kako može biti da službenik SPO pokušava da umanji značaj počasne medalje grada Beč i tako važan međunarodni sastanak, za koji čestitamo gradonačelniku, pokušava da ocrni", kritikovao je on.

Kolbauer je od Ludviga zatražio da pod hitno opomene svog saradnika.

"Ako Ludvig po ovom pitanju ne bude delovao onda ćemo to staviti na dnevni red pokrajinske i gradske skupštine", najavio je on.

Kolbauer je dodao da takvo ponašanje članova SPO u Beču ugrožava međunarodni ugled Austrije.

Palma i seljaci u Beču, pet zvezdica! (VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KAKO JE PALMA PODELIO AUSTRIJU Bura zbog zlatne medalje koju je dobio od gradonačenika Beča

Izvor: Blic, 11.Mar.2019

U austrijskoj javnosti izbio je veliki spor oko počasne zlatne medalje koju je gradonačelnik Beča Mihael Ludvig prošle nedelje uručio kolegi iz Jagodine Draganu Markoviću Palmi. Naime, saradnik šefa austrijske metropole navodno je pokušao da umanji značaj dodeljene medalje nakon lavine kritika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.