Drama kod Krita: Zapalio se trajekt s turistima

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama kod Krita: Zapalio se trajekt s turistima

Trajekt sa 1.016 ljudi na kojem je sinoć dok je plovio ka Kritu izbio požar, bezbedno je rano jutros prispeo u luku Pirej.

Foto: (AP Photo/Petros Giannakouris

Iskrcavanje svih putnika završeno je oko sedam ujutru, saopštila je grčka obalska straža.

Nema izveštaja o povređenima, rekao je jedan zvaničnik obalske straže rekao je za Rojters.

Brod "Elefterios Venizelos" sa 875 putnika i 141 članom posade isplovio je sa ostrva Hidra kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obavestio obalsku stražu oko ponoći da je u delu sa parkiranim automobilima izbio požar. Trajekt je u pratnji obalske straže ispraćen do Pireja.

NOVI SNIMCI: Kuda vatra prođe - Grčka iz vazduha

"Bila je to velika operacija i sve je proteklo po planu", rekao je portaprol obalske straže Nikos Lagdijanos.

Jedan očevidac rekao je za Rojters u Pireju da je video putnike sa spasilačkim prslucima kako silaze niz stepenice dok se dim vije sa broda. Na pristaništu se nalaze i vatrogasci.

"Teško smo disali zbog dima", rekla je jedna putnica za Skaj njuz.

Uzrok požara nije poznat, ali grčke vlasti ispituju mogućnost da se zapalio jedan automobil. Na trajektu je bilo više od 200 vozila, uključujući i kamione.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.