Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvoljena pretraga saudijskog konzulata zbog slučaja nestalog novinara

Saudijske vlasti dozvolile su Turskoj da sprovede pretragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu u okviru istrage o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju, saopštilo je danas tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da su saudijske vlasti obavestile Ankaru da su "otvorene za saradnju" i da će dozvoliti da se pretraži zgrada konzulata. Nije navedeno kada će to biti obavljeno.

Novinar Džamal Kašogi nestao je 2. oktobra kada je otišao u saudijski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << konzulat u Istanbulu da dobije dokumente da bi mogao da se venča sa svojom turskom verenicom. Saudijski zvaničnici kažu da je novinar, saradnik Vašington posta, napustio zgradu dok turski zvaničnici kažu da nije.

Turska policija juče je izrazila sumnju da je 59-godišnji Kašogi verovatno ubijen u saudijskom konzulatu i da je kasnije njegovo telo izneto iz zgrade, ali nije dala dokaze za te tvrdnje. Saudiski zvaničnici odbacuju te navode i kažu da je Kašogi napustio zgradu konzulata.

Vašington post je danas objavio sliku za koju je naveo da je poslednja nadzorna fotografija Kašogija, njihovog nestalog saradnika.

Na snimku se vidi Džamal Kašogi kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu pre nedelju dana. On je nestao odmah posle toga. Slika objavljena danas nosi na njoj utisnut datum i Vašington post je naveo da je "osoba bliska istrazi" podelila tu sliku sa njima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arbaija odobrila PRETRES KONZULATA zbog nestalog novinara

Izvor: Blic, 09.Okt.2018

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Rijad zvanično odobrio pretres generalnog konzulata u Istanbulu nakon nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Nastavak na Blic...

Saudijske vlasti dozvolile pretragu konzulata u Turskoj

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018

Saudijske vlasti dozvolile su Turskoj da sprovede pretragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu u okviru istrage o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova...Ministarstvo je navelo da su saudijske vlasti obavestile Ankaru da su "otvorene za saradnju"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.