Do kraja godine Rusija će napraviti helikopter sa više elisa

Izvor: Vostok.rs, 14.Avg.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine Rusija će napraviti helikopter sa više elisa

Do kraja godine Rusija će napraviti helikopter sa više elisa i hibridnim mehanizmom, saopštio je izvor u avio-industriji, prenose RIA Novosti.


U SSSR-u su napravili nekoliko prototipa helikoptera sa više elisa, ali se nisu nešto pokazali zbog komplikovanosti i glomaznosti konstrukcije. Konstruktori su planirali da povećaju nosivost helikoptera i brzinu mašine.


Hibridni mehanizam predstavlja simbiozu motora koji se tradicionalno koristi na letelicama sa elektronskim motorom. Takva odluka će pomoći da se smanji uzletna masa, poveća efektivnost rada sistema helikoptera, poveća dužina leta.


Sada se većina velikih proizvođača avijacione tehnike ozbiljno zamislila nad stvaranjem hibridnih letelica. Ovakva odluka će omogućiti da se smanji izduvavanje štetnih supstanci i koriste prednosti elektrifikacije. U svetu već postoje slične letelice.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.