Đorđević sa predstavnicima SB: Sve radimo u korist majki

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević sa predstavnicima SB: Sve radimo u korist majki

Predstavnici Svetske banke su u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem pohvalili neke od izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom i dali preporuke da se nastavi proširenje programa usmerenih ka siromašnima.

Kako je saopštilo ministarstvo, delegacija Svetske banke je dala preporuke za bolje funkcionisanje sistema socijalne zaštite, uključujući i nastavak proširenja programa usmerenih ka siromašnima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << - novčane socijalne pomoći i dečijeg dodataka.

Đorđević je istakao da sve što čini njegovo ministarstvo "radi u korist majki".

"Želimo da majke u Srbiji znaju da sve što radimo, pogotovo kada su pitanju izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, radimo u korist majki, ali u skladu sa mogućnostima države. Ono što je bitno je da građani znaju da je roditeljski dodatak podsticaj koji daje država, kako bi poboljšala demografsku sliku Srbije i pomogla svim porodicama, a dečiji dodatak predstavlja stečeno pravo", rekao je Đorđević.

Delegacija Svetske banke analizirala je kako funkcionišu davanja koja se obezbeđuju iz budžeta resornog ministarstva za različite kategorije građana, a kako se navodi u saopštenju pohvalili su rad Nacionalne službe za zapošljavanje i programe prekvalifikacija i dokvalifikacija građana, ali i rad PIO fonda, CROSO-a i Poreske uprave.

Govoreći o budućim planovima ministarstva, Đorđević je istakao da će izrada socijalnih karata sprečiti svaki vid zloupotrebe socijalih davanja, jer će se davanja isplaćivati po automatizmu i bez nepotrebne administracije.

"Uvođenje socijalnih karata, doneće korist za budućnost, za našu zemlju i za naše građane. Biće izrađene po uzoru na Dansku, čiji se model pokazao kao najbolji u svetu", istakao je Đorđević.

On je napomenuo i da je predlog da izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti bude urađena na osnovu primera SAD-a, kojim bi se uvelo postepeno ukidanje socijalne pomoći prilikom zapošljavanja, a ne odjednom, što bi stimulisalo građane da rade.

Komentarišući uvedene prekvalifikacije i dokvalifikacije zaposlenih i nezaposlenih građana kako bi napredovali u svojoj karijeri, ministar je objasnio da je to način da dobiju priliku da rade ono što vole i tako ostvare i bolje zarade, sa ciljem sprečavanja odlaska mladih iz zemlje.

Kada je u pitanju briga o korisnicima usluga socijalne zaštite, Đorđević je naveo da će se u narednom periodu raditi i rekonstrukcija Centara za socijalni rad, koja podrazumeva da se centri podele u kategorije, kako bi se bolje utvrdilo šta je potrebno svakom od njih za bolji i efikasniji rad.

Naglasio je i da će se na osnovu broja korisnika socijalnih ustanova, određivati i broj zaposlenih stručnih lica, kao i smeštajnih kapaciteta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Želim da majke u Srbiji znaju - sve radimo u njihovu korist"

Izvor: B92, 08.Okt.2018

Beograd -- Predstavnici Svetske banke pohvalili su u razgovoru sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem neke od izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom...Takođe su dali preporuke da se nastavi proširenje programa usmerenih ka siromašnima...Kako je saopštilo ministarstvo, delegacija...

Nastavak na B92...

Djordjević sa predstavnicima Svetske banke: Sve radimo u korist majki

Izvor: Beta, 08.Okt.2018

Predstavnici Svetske banke sastali danas su u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Djordjevićem pohvalili neke od izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom i dali preporuke da se nastavi proširenje programa usmerenih ka siromašnima.Kako...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.