Izvor: Blic, 12.Jan.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrov: Prvi sastanak sa Grčkom oko imena u februaru

Makedonija i Grčka su se saglasile da formiraju radne grupe, predvođene ministrima spoljnih poslova, kako bi razgovarale o rešenju za 25-ogodišnji spor oko imena Makedonije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Nikola Dimitrov.

- Očekujem da bi prvi sastanak mogao da se održi već u februaru - rekao je Dimitrov u intervjuu za Rojters.

Dimitrov se u u četvrtak sreo u Solunu sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grčkim kolegom Nikosom Kocijasom kako bi razgovarali o načinima za postizanje napretka u dugogodišnjem sporu, podseća britanska agencija.

- Rastali smo se uvereni da postoji volja sa obe strane da se napreduje - dodao je Dimitrov.

On je dodao da Makedonija mora da pronađe način da ubedi svoje grčke kolege da postoji "jasna razlika" između te zemlje i oblasti koja uključuje sever Grčke.

- Ja sam oprezni optimista - poručio je Dimitrov kada je reč o rešenju spora oko imena Makedonije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Skoplje i Atina će formirati radne grupe koje će tražiti rješenje za ime Makedonija

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2018

SKOPLJE - Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov izjavio je da su se Skoplje i Atina dogovorili da formiraju radnu grupu predvođenu ministrima inostranih poslova koji će voditi razgovore za rješavanje 25-godišnjeg spora o nazivu Makedonija..."Ubijeđeni smo da postoji volja obje strane...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.