Dikić u završnim riječima: Optužnica neosnovana, svjedok saradnik nije govorio istinu

Izvor: Vostok.rs, 26.Mar.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikić u završnim riječima: Optužnica neosnovana, svjedok saradnik nije govorio istinu

“Moralno se osjećam krivim što sam bio nesmotren, što sam nesvjesno dozvolio da budem prevaren i doveden u zabludu od strane svjedoka saradnika Specijalnog državnog tužilaštva Saše Sinđelića i saradnika ko zna još kojih službi u Srbiji i Crnoj Gori. Osjećam se i moralno krivim što nisam posumnjao u namjere svjedoka Sinđelića. Nikada nisam i neću učestvovati u nekakvim kriminalnim planovima i krivičnim djelima. Braćo i sestre, Srbi i Crnogorci, ja svjesno i voljno nijesam učinio krivična djela za koja sam optužen”, rekao je u završnim riječima Bratislav Dikić, optužen u predmetu “državni udar”, prenosi Borba.
On je kazao da je jedino “Sinđelić iznio neosnovane tvrdnje”.   “On je mene nesumnjivo doveo u zabludu jer je bukvalno sve ono što je radio, pripremao u odnosu na plan koji je sprovodio za Crnu Goru, smišljeno sakrio od mene. Sa druge strane je smišljeno i planski me molio da obiđem neki protest u Podgorici na koji će i on biti sa ljudima iz svog udruženja. Obećavao je da neće biti nikakvog incidenta jer nikome ne odgovara, a u isto vrijeme krijući od mene navodno je tajno pripremao sukobe u Crnoj Gori”, istakao je on.   Dikić je ponovio da je optužnica u odnosu na njega “bila neistinito zasnovana”. “Nije prezentovan nijedan konkretan matertijalan dokaz koji bi moga oda dokaže moju namjeru izvršenja nekog krivičnog djela ili učestvovanja ili izvršenja nekog krivičnog djela. Nijedan svjedok ili optuženi nije potvrdio da sam ja na bilo koji način znao za postojanje nekakvog kriminalnog plana, niti je bilo ko od njih potvrdio da sam ja donio odluku da učestvujem u izvršenju nekih krivičnih djela. Niko nije potvrdio da sam ja pripremao ili izvršio neko krivično djelo”, rekao je Dikić. Navodi da kroz sudski postupak nije potvrđen nijedan navod optužnice Specijalnog državnog tužilaštva protiv njega. “I ne zaslužujem da se ovako postupa samnom”, rekao je Dikić. Borba

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.