Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Devet osoba se utopilo kada se pešački most na indonežanskom ostrvu Sumatra srušio u nabujalu reku, saopštili su zvaničnici.
Devet tela je izvučeno iz vode 20 kilometara dalje od mosta koji se sušio u nedelju posle podne u provinciji Bengkulu.

Spasioci traže 14-godišnjeg dečaka koji se još vodi kao nestao, prenosi AP.
Tridesetak ljudi, od kojih su većina tinejdžeri, tokom povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz obilaska obližnje hidroelektrane zaustavili su se na mostu kako bi se slikali iznad nabujale reke.
"Očigledno je da je bilo više ljudi nego što most može da izdrži. Neki tinejdžeri su čak ljuljali most u šali", saopštili su spasioci.
Spaseno je oko dvadeset osoba, a jedna je prebačena u bolnicu sa teškim povredama.
Na fotografijama koje su objavljene sa mesta nesreće vide se spasioci u gumenim čamcima kako tragaju za žrtvama, dok meštani koriste debla bambusa i odeću da prenesu tela.
Sezonske kiše poslednjih nedelja prouzrokovale su velike poplave i klizišta u Indoneziji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2020

DŽAKARTA - Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu rijeku pošto se srušio pješački most na indonežanskom ostrvu Sumatra, saopštili su danas zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Stali da slikaju reku pa poginuli: Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Izvor: Večernje novosti, 20.Jan.2020

Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu reku pošto se srušio pešački most na indonežanskom ostrvu Sumatra Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu reku pošto se srušio pešački most na indonežanskom ostrvu Sumatra, saopštili su danas zvaničnici.Devet tela...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.