Detalji zatočeništva tri sestre: Mučene glasnom muzikom, u WC išle sa kapom preko glave

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji zatočeništva tri sestre: Mučene glasnom muzikom, u WC išle sa kapom preko glave

Policija koja je sprovela istragu u prizemnoj kući u Tusonu, (Arizona, SAD) u kojoj su majka i očuh više od godinu dana držali zatvorene tri ćerke od 17, 13 i 12 godina, ustanovila je da su sobe u kojima su se devojke nalazile bile pod stalnim video nadzorom, tako da su roditelji mogli da prate svaki njihov pokret. Sofija i Fernando Rihter, majka i očuh koji su tri sestre držali zaključane u kući, pod stalnim nadzorom i izolovane od spoljnog sveta

Ako žele da izađu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojih soba u kojima su bile zaključane i odu u toalet, ćerke su morale da stave crnu kapu i da podignu ruke, nakon čega bi ih roditelji izvodili do kupatila, vraćali nazad i ponovo zaključavali.

Pročitajte još Arizona: Tri sestre provele u zatočeništvu dve godine

Ako ne bi videli signal, ili ako bi odlučili da ih ne puste u tolet, nuždu su bile prinuđene da obave u nekom od ormara u sobama. U ormarima je pronađeno nekoliko kesa odeće zapraljane ljudskim izmetom, kao i tegle u kojima se, po svoj prilici, takođe nalazi ljudski izmet i mokraća.

To je samo deo užasne prljavštine i zapuštenosti u kojoj deca živela.

Policajci koji su izvršili uviđaj tvrde da je kuća podsećala na tamnicu. Sve cevi i otvori za ventilaciju bili su zapušeni, tako da je zgrada praktično bila zvučno izlovana, a da bi se glasovi devojčice dodatno prigušili, u sobama im je neprestano puštana muzika.

Fotografija Enrikea Iglesijasa kao jedina uteha

Najstarija tinejdžerka je u sobi boravila sama, i sestre često veoma dugo nije viđala, dok su dve mlađe devojčice bile u istoj sobi. One su konačno i uspele da pobegnu, kada im je očuh upao u sobu mašući nožem, i da se sklone kod komšije koji je pozvao policiju.

Prilikom pretresa kuće u sobi je zaključana pronađena i treća sestra.

Utvrđeno je da su deca bila zatvorena i u prethodnim mestima stanovanja, sve u svemu oko 3 godine, i da nigde nisu išla u školu, mada majka tvrdi da ih je podučavala kod kuće.

Najstarija sestra je poslednjih godinu i po dana pisala dnevnik, koji je pronađen u torbici u njenoj sobi i zaplenjen kao dokazni materijal.

Pored sveske sa dnevnikom, u torbici je pronađena i fotografija pevača Enrikea Iglesijasa, koju je devojka čuvala kao nešto najvrednije i koja joj je pomagala da preživi sve užase kojima je bila izložena.

Sofija i Fernando Rihter, majka i očuh nesrećnih devojaka, uhapšeni su i optuženi za otmicu i zlostavljanje dece, dok očuh mora da se suoči i sa optužbom za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.