Deo Južne Amerike bez struje, Argentina i Urugvaj potpuno zamračeni

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Južne Amerike bez struje, Argentina i Urugvaj potpuno zamračeni

Kvar na sistemu snabdevanja električnom energijom ostavio je veliki deo Južne Amerike, uključujući Argentinu i Urugvaj, bez struje, dok se na društvenim medijima piše da su pogođeni i delovi Brazila, Čilea i Paragvaja. U međuvremenu je za 34.000 građana ponovo uspostavljena struja, dok ostali još uvek čekaju.
Argentinski sistem interkonekcije "srušio se" u nedelju ujutru i tako prekinuo dotok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << električne energije u celoj zemlji, a to je pogodilo i Urugvaj, saopšteno je iz argentinskog sekretarijata za energiju.

"Uzroci nisu određeni i istraga je u toku", dodaje se u saopštenju.
Argentinska elektroenergetska kompanija "Edesur" napisala je na Tviteru da je "ogromna greška u električnom interkonekcijskom sistemu ostavila Argentinu i Urugvaj bez struje."
Portparol Edesura Alehandra Martinez izjavila je da je u Argentini potpuno zamračenje i da je ono "bez presedana".
"Ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo u celoj zemlji", rekla je Martinezova.
Navodi se da je "Edesur" u međuvremenu tvitovao da je električna energija uspostavljena prema 34.000 potrošača, a da proces vraćanja struje drugim oblastima, uključujući i šire područje argentinske prestonice Buenos Ajresa potrajati nekoliko sati.  
Urugvajski snabdevač električnom energijom "U.T.E". saopštio je na Tviteru da je neispravnost u argentinskoj mreži u ostavila "celokupnu državnu teritoriju" bez struje.
Na društvenim mrežama kažu da se kvar proširio na Čile, Paragvaj i južni Brazil.
Vozovi podzemne železnice bili su paralizovani, izveštava argentinski sajt Infobae, ali da su letovi poletali i sletali, jer su aerodromi radili na agregatima.
"Edesur" je bio jedan od prvih koji je upozorio na razmere zamračenja. "Edenor", preduzeće koje distribuira struju Buenos Ajresu i njegovom predgrađu, napisao je objavu o tome sat vremena kasnije na Tviteru.
Nakon toga je Sekretarijat za energiju Argentine rekao je da je u nekim delovima zemlje započeo rad na ponovnom uključivanju struje, ali da bi obnova celog sistema "mogla potrajati nekoliko sati".
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEO AMERIKE BEZ STRUJE: Argentina i Urugvaj potpuno ZAMRAČENI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019

Kvar na sistemu snabdevanja električnom energijom ostavio je veliki deo Južne Amerike, uključujući Argentinu i Urugvaj, bez struje, dok se na društvenim medijima piše da su pogođeni i delovi Brazila, Čilea i Paragvaja...Argentinski sistem interkonekcije "srušio se" u nedelju ujutru i tako prekinuo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.