Danska odzela državljanstvo osuđenom zbog podsticanja na terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2016, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska odzela državljanstvo osuđenom zbog podsticanja na terorizam

Vrhovni sud Danske danas je doneo prvu presudu u pravosudnoj praksi te zemlje, kojom je dansko državljanstvo oduzeto Saidu Mansuru (56), osuđenom zbog podsticanja na terorizam.

Mansur je ranije osuđen na četiri godine zatvora zbog propagiranja terorizma, zbog podsticanja na ubistva i širenje rasizma, ali sudska veća nisu bila saglasna u delu presude u vezi sa oduzimanjem državljanstva.

Said Mansur ima i državljanstvo Maroka, odakle je došao u Dansku pre 32 godine i gde bi, prema presudi, trebalo da bude proteran. Ali, to se možda i neće dogoditi pošto Danska osuđenike ne proteruje u zemlje koje nisu ukinule smrtnu kaznu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Danska oduzela državljanstvo osuđenom zbog podsticanja na terorizam

Izvor: Blic, 09.Jun.2016, 00:10

Vrhovni sud Danske je doneo prvu presudu u pravosudnoj praksi te zemlje, kojom je dansko državljanstvo oduzeto Saidu Mansuru (56), osudjenom zbog podsticanja na terorizam...Mansur je ranije osudjen na četiri godine zatvora zbog propagiranja terorizma, zbog podsticanja na ubistva i širenje rasizma,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.