Dani ludaje: Više gostiju, novi rekord, vožnja kočijama u obliku bundeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani ludaje: Više gostiju, novi rekord, vožnja kočijama u obliku bundeve

Za dolazak na 33. "Dane ludaje" vlada veliko interesovanje naših suseda iz Rumunije, koji su ubedljivo najbrojniji inostrani turisti.

Domaćini turističke manifestacije, na kojoj se biraju najteže i najduže tikve, kažu da su pripremili veoma bogat i raznovrstan program, a u odnosu na prethodna izdanja "Dana ludaje" biće i zanimljivih novina.

Organizatori očekuju i da bude nadmašena brojka od lanjskih 50.000 gostiju, a moguće će da će u kategoriji najtežih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ludaja biti nadmašen prošlogodišnji rekord, koji je postavio naš sugrađanin Blaže Jelić.

"Ovogodišnja manifestacija održaće se od 20. do 23. septembra. U okviru "Evropskog kutka", po prvi put, ugostićemo naše prijatelje iz Ohrida i Istočnog Sarajeva. Interesantno je spomenuti da se u Istočnom Sarajevu već šest godina održavaju "Dani tikve" i da će im, kako kažu, ovo biti jedinstvena prilika da steknu nova znanja u prestonici džinovskih bundeva.

Za goste "Dana ludaje" pripremili smo još dva iznenađenja, vožnju kočijom koja izgledom podseća na bundevu i promociju karvinga, koji će nam prezentovati mastori karvinga Darko Berković i Pavel Hrćan. U pitanju je tajlandska umetnost rezbarenja voća i povrća, a u Kikindi će se rezbariti bundeve", otkrila je Jasmina Milankov, iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde. Njena koleginica Marijana Mirkov potvrdila je da, ni ovoga puta, neće izostati karneval maskiranih predškolaca i ostali prepoznatljivi sadržaji "Dana ludaje".

"Pripremili smo i raznovrstan muzički program. Prve koncertne večeri nastupiće "Ođila" i "Apsolutno romantično". Petak je rezervisan za Anu Kokić i "Crvenu jabuku", dok u subotu stižu Dragica Radosavljević Cakana i Lepa Brena, koja, na naše veliko zadovoljstvo, nakon 30 godina ponovo nastupa u Kikindi. Nedelja je, već po običaju, namenjena ljubiteljima rok muzike. Kikinđane očekuje bend "Plavi ptičić" i Vlatko Stefanovski trio",  kazala je Mirkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.