Dan uoči Božića u nevremenu život izgubilo troje ljudi

Izvor: Press, 24.Dec.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan uoči Božića u nevremenu život izgubilo troje ljudi

Dan uoči Božića nevreme je izazvalo i probleme u odvijanju avionskog, železničkog i trajektnog saobraćaja i prekide u isporuci električne energije, piše "Indipendent".
Britanska policija je saopštila da se muškarac (48) udavio u Rotej reci u blizini Emblsajda na severu Engleske pošto je pokušao da spase svog psa, koji je preživeo pad.
Telo jedne ženske osobe pronađeno je u reci u severnom Velsu, dok je u Francuskoj tinejdžer poginuo i još jedna osoba je teško povređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kada je pao zid na gradilištu u Normandiji.
Pomorske vlasti Francuske dobile su prijavu o nestanku ruskog mornara pošto je oduvan sa palube teretnog broda blizu obale Bresta.
Vetar jačine do 145 kilometara na sat pogodio je dve zemlje sa obe strane Lamanša, dok je jaka kiša izazvala poplave, saobraćajna "uska grla", kašnjenje aviona i otkazivanje polazaka vozova i trajekata.
Aerodromi na jugu Britanije su imali problema sa redovnim planom leta, dok su letovi sa i do jednog od najprometnijeg evropskih aerodroma Hitrou otkazani ili su kasnili, dok na Getviku jedan terminal nije bio u funkciji zbog nestanka struje, a električnu energiju nije imalo još 100.000 domova širom zemlje.
Na železnici je otkazano na stotine redovnih polazaka, ostavljajući na stotine hiljada putnika bez prevoza, jednog od "najudarnijih" putničkih i trgovačkih dana u godini - neposredno pred proslavu Božića.
Bretanja i Normandija su među regionima najteže pogođenim u Francuskoj, gde je brzina vetra dostizala 130 kilometara na sat, a 240.000 domova ostalo bez električne energije, mada je služba ERDF-a preduzela vanredne napore da bi popravila oštećenja na elektromreži, do sutrašnjeg praznika.
Portparol francuske nacionalne železničke službe rekao je da je bilo brojnih kašnjenja, ali da su sve železničke linije radile bez obzira na oluju.
Britanska agencija za životnu sredinu saopštila je da se poplave očekuju u većem delu zemlje, sa izdatih 250 upozorenja na poplave, dok su neki gradovi u francuskom regionu Bretanji već suočavaju sa ozbiljnim poplavama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.