Dajners kartice u Sloveniji više ne važe

Izvor: Mondo, 17.Maj.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajners kartice u Sloveniji više ne važe

Slovenačka centralna banka oduzela je licencu za obavljanje platnih usluga Dajners klubu (Diners Club) Slovenija, objavljeno je danas u Ljubljani.

Transakcije u Sloveniji i inostranstvu od danas nije moguće plaćati tim karticama, a u saopštenju Slovenčke centralne banke ne navode se razlozi za oduzimanje licence.

Mediji navode da je reč o oko 80.000 izdatih kartica Dajners kluba, preneo je portal seebiz.

Dajners klub Slovenija je u vlasništvu kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Findale Enterprises, registrovane na Devičanskim ostrvima.

Kompaniju kontroliše uticajni slovenački preduzetnik Tomaž Lovše, donedavno predsednik Slovenačkog skijaškog saveza i jedan od osnivača američko-slovenačke mešovite privredne komore.

Lovše (45) živi u Monaku, a smatraju ga jednim od najbogatijih Slovenaca.

Mediji su poslednjih nedelja javljali o navodnim teškoćama koje je Lovše imao u realizaciji nekih svojih poslovnih planova. On sam za sada nije dostupan za komentar o rešenju centralne banke Slovenije.

(Tanjug, Foto: Guliver/Getty Images/Fox Photos)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Slovenačke "dajners" kartice više ne važe

Izvor: Mondo, 17.Maj.2013

Slovenačka centralna banka oduzela je licencu za obavljanje platnih usluga Dajners klubu (Diners Club) Slovenija, objavljeno je danas u Ljubljani...Guliver/Getty Images/Fox Photos..Banka Slovenije zabranila je danas korišćenje kartice Dajners kluba Slovenija zbog neplaćanja potraživanja trgovcima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.