DOLAZI NA MESTO TEREZE MEJ: Boris Džonson novi premijer Velike Britanije

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLAZI NA MESTO TEREZE MEJ: Boris Džonson novi premijer Velike Britanije

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson izabran je za lidera britanske vladajuće Konzervativne partije. Džonson će sutra postati premijer, a glavno pitanje koje ga na funkciji čeka je Bregzit Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson izabran je za lidera britanske vladajuće Konzervativne partije. Džonson će sutra postati premijer, a glavno pitanje koje ga na funkciji čeka je Bregzit.On je u finalnom nadmetanju za liderstvo, u kom je od početka bio veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << favorit, pobedio sadašnjeg šefa diplomatije Džeremija Hanta.I Džonson i Hant su tokom kampanje stali na stanovište da je Bregzit bez sporazuma o istupanju prihvatljiv.PROČITAJTE JOŠ: Stranačka oluja zbog DžonsonaNeki ministri su najavili ostavke u slučaju Džonsonove pobede zbog stava o Bregzitu, a ministarka obrazovanja En Milton je već podnela ostavku.Do izbora u Konzervativnoj partiji je došlo posle ostavke dosadašnje premijerke Tereze Mej nakon niza poraza u parlamentu vezanih za Bregzit.Predsedavajući Konzervativne partije Brendon Luis je rekao da su izbori na najbolji način pokazali vrednosti partije i pozvao stranku da stane iza novog lidera i podrži ga.DžONSON OBEĆAVA: ZAVRŠIĆEMO BREGZIT 31. OKTOBRANovi lider Konzervativne partije Boris Džonson, koji će sutra od Tereze Mej preuzeti dužnost premijera Velike Britanije, obećao je da će završiti proces izlaska zemlje iz Evropske unije 31. oktobra.On je to kazao u pobedničkom govoru nakon objave da je na torijevskim unutarstranačkim izborima ubedljivo porazio dosadašnjeg ministra spoljnih poslova Džeremnija Hanta, kojem je zahvalio na početku govora."Mi ćemo doneti novu energiju zemlji. Mi ćemo završiti Bregzit 31. oktobra i iskoristićemo sve mogućnosti koje će on doneti", rekao je Džonson, prenosi Rojters.TRAMP ČESTITAO DžONSONU: BIĆE SJAJAN!Američki predsednik Donald Tramp čestitao je danas Borisu Džonsonu izbor za novog premijera Velike Britanije."Čestitam Borisu Džonsonu to što je postao novi premijer Ujedinjenog Kraljevstva. Biće sjajan!", napisao je Tramp na Tviteru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tereza Mej obećala Džonsonu da može da računa na njenu punu podršku

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2019

Odlazeća britanska premijerka Tereza Mej obećala je danas da će pružiti punu podršku svom nasledniku Borisu Džonsonu koji će postati novi premijer pošto je izabran za lidera Konzervativne partije...Mej je Džonsonu čestitala na izboru..."Sada treba zajedno da radimo na tome da osiguramo Bregzit...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.