DIPLOMATIJA MOŽE DA UKLJUČI I SANKCIJE Matis: Tramp i ja smo na istoj strani u vezi sa Severnom Korejom

Izvor: Blic, 31.Avg.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DIPLOMATIJA MOŽE DA UKLJUČI I SANKCIJE" Matis: Tramp i ja smo na istoj strani u vezi sa Severnom Korejom

Američki ministar odbrane Džejms Matis negirao je danas da se razilazi u stavovima sa predsednikom SAD Donaldom Trampom povodom odgovora na nedavno lansiranje severnokorejske rakete.

Matis je time opovrgao navode medija, koji su ocenili da je on "razvodnjio" oštru Trampovu retoriku, prenosi AFP.

Američki ministar odbrane je juče izjavio da i dalje ima prostora za diplomatiju u rešavanju pitanja provokativniog lansiranja balističkih raketa Pjongjanga, a to je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubrzo nakon što je Tramp poručio da pregovori "nisu odgovor", podseća francuska agencija.

- "Diplomatija" može da uključi ekonomske sankcije, sankcije UN, to nisu samo priče. Nisam protivrečio ničemu što je predsednik rekao. Trenutno ne razgovaramo sa Severnom Korejom - rekao je Matis danas u Pentagonu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.