Izvor: Blic, 05.Dec.2017, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Potvrđivanje optužnice protiv Medojevića i saradnika za 15 dana

Veće Višeg suda u Podgorici doneće za 15 dana odluku o potvrđivanju optužnice kojom Specijalno tužilaštvo tereti lidera Pokreta za promene (PzP) Nebojšu Medojevića i još 11 osoba za pranje novca.

Medojević je uoči današnjeg ročišta za potvrđivanje optužnice rekao da će sudiji Suzani Mugoši "biti veoma teško da potvrdi ovu apsurdnu optužnicu, bez ijednog dokaza i svedoka optužbe".

Optuženi biznismen iz BiH Momir Nikolić je u četvrtak, 30. novembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz jemstvo od 50.000 evra, pušten iz pritvora i u daljem toku postupka braniće se sa slobode.

Kako se sumnja, Medojević i Nikolić napravili su kriminalni plan da se najmanje 147.000 evra Nikolićevog novca, koji je zaradio tako što od 2004. do 2013. godine nije plaćao porez i drugi nezakoniti novac namenjen za finansiranje kampanje Demokratskog fronta, uplaćuje kao donacija "političkim subjektima".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.