Izvor: Blic, 15.Feb.2018, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Jednogodišnja devojčica obolela od malih boginja

Institut za javno zdravlje u Podgorici saopštio je danas da je od malih boginja obolela jednogodišnja devojčica koja nije vakcinisana, i ona je šesta osoba u Crnoj Gori kod koje je od početka godine utvrđena infekcija virusom morbila.

U saopštenju Instituta navodi se da je zdravstveno stanje devojčice (E.R.) za sada dobro, ali da je izolovana i hospitalizovana u Dečijoj bolnici, zbog uzrasta, opasnosti od razvoja komplikacija i sprečavanja širenja infekcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Infekcija virusom morbila od početka godine ustanovljena je kod četvoro dece i dve odrasle osobe, a na bolničkom lečenju u Crnoj Gori trenutno je troje dece, od kojih dvoje u Dečjoj bolnici u Podgorici i jedno u Opštoj bolnici u Nikšiću.

"Svi hospitalizovani su dobrog opšteg stanja", ističu iz Instituta za javno zdravlje.

Iz Instituta poručuju osobama koje ne znaju da li su vakcinisane ili preležale male boginje, a bile su u kontaktu sa obolelima, da o tome obaveste lekara ili epidemiološku službu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.