Čoveku koji je prodao medijima snimak ubistva u Kongresu oduzeto 90 hiljada dolara

Izvor: VOA, 22.Maj.2021, 09:46

Čoveku koji je prodao medijima snimak ubistva u Kongresu oduzeto 90 hiljada dolara

Nadležni u SAD oduzeli su 90 hiljada dolara muškarcu iz Jute koji je medijima prodao snimak ubistva žene tokom nereda na Kapitol hilu 6. januara, koji su izazvale pristalice tadašnjeg predsednika Donalda Trampa. Džon Erl Saliven, prema sudskim dokumentima, je snimio sukob izgrednika sa policijom u Kongresu i trenutak kada je upucana demonstrantkinja Ešli Bebit, koja je kasnije preminula.  On se predstavio kao nezavisni novinar koji je izveštavao o neredima i prodao taj snimak američkim medijima za 90 hiljada dolara. Saliven je, kako je posle utvrđeno, učestvovao u nasilju i ohrabrivao druge da "zapale" zgradu Kongresa. Optužnica protiv njega ima osam tačaka, među kojima su učešće u neredima, posedovanje oružja. Njegov advokat nije bio dostupan za komentar. Do sada je zbog nereda u Kongresu 6. januara optuženo 440 osoba. Neredi su izbili posle mitinga tadašnjeg predsednika Donalda Trampa koji je lažno tvrdio da su izbori 2020. pokradeni i pozvao pristalice da se tome suprotstave. Masa ljudi je upala u Kongres, načinila materijalnu štetu, sukobljavala se sa policijom, ugrozila bezbednost svih političkih predstavnika i drugih zaposlenih. U sukobima je poginulo pet osoba. Tramp je zbog toga opozvan u Predstavničkom domu, ali je oslobođen na suđenju u Senatu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Prodao snimak ubistva žene tokom nereda na Kapitol hilu

Izvor: Danas, 22.Maj.2021

Američke vlasti oduzele su 90.000 dolara muškarcu iz Jute koji je medijima prodao snimak ubistva žene tokom nereda na Kapitol hilu 6. januara, koji su izazvale pristalice tadašnjeg predsednika Donalda Trampa, objavio je Glas Amerike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.