Čižov: NATO zemlje ne vole da se prisećaju bombardovanja Jugoslavije

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: NATO zemlje ne vole da se prisećaju bombardovanja Jugoslavije

Dvadeseta godišnjica početka NATO bombardovanja Jugoslavije je razlog da se zemlje Alijanse podsete da su te akcije bile najgrublje kršenje međunarodnog prava, izjavio je za RIA Novosti stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov. „Istorija ne poznaje konjuktiv. Niko ne sumnja, čak ni oni koji su donosili odgovarajuće odluke, da je bombardovanje u centru Evrope od strane avijacije NATO-a predstavljalo najgrublje kršenje međunarodnog prava“, naglasio je Čižov.

„Zbog toga oni ne vole toga da se prisećaju, a ja mislim da postoje razlozi da ih na to podsetimo, uključujući i u kontekstu 20. godišnjice“, dodao je Čižov, koji je u periodu 2000-2002. bio specijalni predstavnik Rusije za Balkan.  

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosačov: Bombardovanje Jugoslavije - najgrublje kršenje međunarodnog prava

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2019

Vojna agresija NATO-a na Jugoslaviju bila je najgora povreda međunarodnog prava, koja je pokrenula čitav niz negativnih događaja, i to ne samo u Evropi, izjavio je za Sputnjik predsedavajući odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov...- Događaji od pre dvadeset...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.