Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro uhapšeno zbog pljački stanova poznatih ličnosti u Los Anđelesu

Američka policija uhapsila je četvoro ljudi zbog niza krađa u stanovima poznatih ličnosti među kojima su Rijana, Kristina Milijand, igrača Dodžersa Jasiela Puiga i Roberta Vudsa, igrača Ramsa iz NFL lige američkog fudbala.

Osumnjičeni su, kako se veruje bili deo veće mreže lopova koji su ciljali glumce, sportiste i holivudske producente, navela je policija na konferenciji za novinare.

Policija je prikazala zaplenjene predmete za koje se veruje da su ukradeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << - skupe tašne, satove, nakit, u nadi da će pokradeni moći da ih identifikuju.

Policija je takođe prošlog vikenda zaplenila 50.000 dolara u gotovini.

Veruje se da je mreža odgovorna za više od 20 krađa i da su uzeli imovinu vrednu više miliona dolara, rekla je šefica odseka za komercijalni kriminal u policiji Los Anđelesa Lilijan Karanca.

Ona je rekla da se očekuje još hapšenja.

Žrtve su birane na osnovu objava preko društvenih mreža i rasporeda turneja i putovanja koji su ukazivali da neće biti kod kuće, rekla je Karanca.

Na primer Vudsov dom je opljačkan u četvrtak dok je igrao protiv Minesota Vajkingsa u Los Anđelesu.

Kuće Rijane, Milijan i Puiga su takođe opljačkane poslednjih meseci, rekla je ona.

U kući jednog od osumnjičenih policija je našla spisak sa desetak drugih meta uključujući Le Bron Džejmsa i glumce Violu Dejvis i Meta Dejmona, rekla je Kranca.

Ona je rekla da su lopovi zvali svoju operaciju okupljanje jata, jer su se kao ptice skupljali u krajevima gde žive bogati i slavni.

Lopovi bi nosili otkopčane košulje i vozili se u luksuznim kolima da se uklope dok su izviđali kraj i onda bi se presvukli u trenerke i dukseve s kapuljačama pre nego što upadnu u domove.

Prvo bi kucali na vrata da se uvere da nema nikog kod kuće a onda bi provalili kroz vrata ili prozor i opljačkali glavnu spavću sobu gde su krali novac, oružje, satove i druge predmete u roku od nekoliko minuta i često pre nego što bi kompanija za alarme stigla da obavesti policiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšene četiri osobe za seriju provala u domove poznatih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018

Policija Los Anđelesa uhapsila je četiri osobe odgovorne za seriju provala u kuće poznatih ličnosti, uključujući pevačicu Rijanu, glumicu Kristinu Milan, zvezdu bejzbol kluba Dodžersa Jasila Pjuga i igrača američkog fudbala Roberta Vudsa iz LA Remsa...Uhapšena su trojica mladića starih 18...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.