Češki portal:Skripalj tajno posećivao Prag 2012. godine

Izvor: Večernje novosti, 14.Maj.2018, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki portal:Skripalj tajno posećivao Prag 2012. godine

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj tajno je posećivao Prag 2012. godine i sastajao se sa službenicima češke obaveštajne službe, objavio je češki portal Rispekt Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj tajno je posećivao Prag 2012. godine i sastajao se sa službenicima češke obaveštajne službe, objavio je češki portal Rispekt, prenosi Tas s."Skripalj je najmanje jednom posetio Prag 2012. godine, a uprkos činjenici da su to bile kratka posete, njegov put je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bio koristan za lokalnu obaveštajnu službu. Predstavnici češke obaveštajne službe sastali su se najmanje jednom sa njim i u Velikoj Britaniji", tvrdi češki portal.Nakon što se preselio uVeliku Britaniju, Skripalj je sarađivao sa britanskom obaveštajnom službom MI-6 kako bi razotkrio rusku mrežu agenata (u zapadnim zemljama), piše češki list i navidi da se sastajao sa predstavnicima obaveštajnih službi zemalja partnera Velike Britanije, uključujući i Češku.Portal, međutim, tvrdi da nedavno trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke nije povezano sa njegovom posetom Pragu.Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta u Salsberiju u južnoj Engleskoj, bez svesti i kasnije je utvrđeno da su otrovani nervnim agensom novičokom.London je za njihovo trovanje optužio Rusiju, a Organizacija za zabranu hemijskog oružja potvrdila je da su oni otrovani tim agensom, ali ne i njegovo poreklo.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češki portal: Skripalj tajno dolazio u Prag

Izvor: B92, 14.Maj.2018

Bivši ruski špijun Sergej Skripalj tajno je posećivao Prag 2012. i sastajao se sa službenicima češke obaveštajne službe, objavio je češki portal Rispekt "Skripalj je najmanje jednom posetio Prag 2012. godine, a uprkos činjenici da su to bile kratka posete, njegov put je bio koristan za lokalnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.