Izvor: Blic, 12.Jan.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerar: Ljubljana bi mogla da tuži Zagreb zbog nesprovođenja arbitraže

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je da bi Slovenija mogla tužiti Hrvatsku ukoliko ne pristane na sprovođenje arbitražne presude o granici.

On kaže da će Slovenija prvo Evropskoj komisiji dostaviti materijal o hrvatskom kršenju arbitražne presude i incidentima u Savudrijskoj vali, a onda ako Komisija ne bude reagovala, nakon tri meseca protiv Hrvatske podići i tužbu pred sudom EU u Luksemburgu.

Kada je reč o mogućem posredovanju Evropske komisije u arbitražnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporu, Cerar očekuje da bi predsednik Komisije Žan-Klod Junker ili prvi potpredsednik Frans Timermans mogli hrvatskoj strani ponuditi "neke konkretne mogućnosti koje bi vodile u sprovođenje", pišu hrvatski mediji.

Slovenački diplomatski izvori su prilikom ovosedmične posjete Briselu predsednika Slovenije Boruta Pahora najavljivali da će Junker u Evropsku komisiju pozvati na sastanak Cerara i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, na kojem bi Komisija, kao posrednik, delovala ka rešavanju spora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.