Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu

Izvor: Blic, 25.Sep.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu

Čelsi Mening, bivši pripadnik američke vojske koji je bio u zatvoru zbog odavanja poverljivih informacija, izjavila je danas da joj je zabranjen ulazak u Kanadu, zbog krivične presude u SAD.

"Pretpostavljam da me je Kanada trajno zabranila", napisala je ona na Tviteru i objavila fotografiju dokumenta u kome se navodi zbog čega joj je zabranjen ulazak, prenosi AFP.

U tom dokumentu piše se da je Mening počinila zločin koji se "izjednačuje sa krivičnim delom, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izdajom" u Kanadi i koji podrazumeva maksimalnu zatvorsku kaznu od 14 godina.

Počinjeni zločin od najmanje 10 godina, u Kanadi je osnova da se pojedincu zabrani ulazak u tu zemlju, navodi se u dokumentu.

Mening je osuđena na 35 godina zatvorske kazne 2013. godine za odavanje više od 700.000 poverljivih dokumenata Vikiliksu, a tada je bila muškarac sa imanom Bredli Mening.

Odslužila je sedam godina u muškom zatvoru gde je dva puta pokušala da se ubije, pre nego što je bivši predsednik Barak Obama smanjio njenu kaznu.

Oslobođena je u maju ove godine, a za vreme zatvorske kazne uspela je da se izbori da započne hormonsku terapiju zbog promene pola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čelsi Mening zabranjen ulazak u Kanadu (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Sep.2017

Nekadašnji pripadnik američke vojske Čelsi Mening, koja je bila u zatvoru zbog odavanja poverljivih informacija, kaže da joj je zbog krivične presude u SAD zabranjen ulazak u Kanadu...Foto: U.S. Army via AP..Pretpostavljam da me je Kanada trajno zabranila", napisala je Čelsi Mening na Twitteru i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.