ČEKALA SMRT ZBOG ČAŠE VODE: Oslobođena hrišćanka osuđena na pogubljenje posle svađe sa muslimanom

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKALA SMRT ZBOG ČAŠE VODE: Oslobođena hrišćanka osuđena na pogubljenje posle svađe sa muslimanom

Vrhovni sud ove zemlje doneo odluku da oslobodi majku petoro dece nakon što je slučaj dobio i međunarodnu dimenziju Vrhovni sud Pakistana oslobodio je danas hrišćanku Aziju Bibi, osuđenu na smrt zbog blasfemije, čiji slučaj je izazvao ogorčenje u inostranstvu i nasilje u Pakistanu."Ona je oslobođena svih optužbi", rekao je sudija Sakib Nisar i dodao da Bibi treba da bude "odmah" puštena iz zatvora.Pročitajte još: Pakistan: Vlada ukinula moratorijum, izvršene još >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << četiri smrtne kazneBibi, majka petoro dece, osuđena je 2010. na smrt posle svađe s jednim muslimanom oko čaše vode.Slučaj je dobio i međunarodnu dimenziju, privukavši pažnju papa Benedikta Šesnaestog i Franje. Jedna od ćerki Azije Bibi se 2015. sastala s papom Franjom.Odluka suda bi mogla da izazove bes u krugovima verskih fundamentalista u Pakistanu koji su odavno tražili da Bibi bude pogubljena. Radikalni islamisti su prethodnih nedelja pretili sudijama ukoliko donesu odluku u korist osuđene žene.Islamabad se danas nalazi pod pojačanim merama bezbednosti, s barikadama na putevima u blizini četvrti u kojima žive sudije i diplomatski kor.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrišćanka u Pakistanu oslobođena smrtne kazne

Izvor: VOA, 31.Okt.2018

Vrhovni sud u Pakistanu ukinuo je presudu jednoj hrišćanski koja je bila osuđena zbog blasfemije - za šta je zaprećena smrtna kazna u pakistanskom zakonu. Ova odluka izazvala je proteste tvrdokornih islamista i povećala rizik od izbijanja nasilja.  U odluci Vrhovnog suda navodi se da je Azija...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.