Bukte požari na Kanarskim ostrvima, evakuisano 4.000 ljudi

Izvor: RTS, 18.Avg.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukte požari na Kanarskim ostrvima, evakuisano 4.000 ljudi

Zbog šumskih požara koji su zahvatili Gran Kanariju na Kanarskim ostrvima evakuisano je 4.000 ljudi, prenosi Rojters. Vlasti upozoravaju da gašenje požara otežavaju visoke temperature u kombinaciji sa jakim vetrom i niskom vlažnošću vazduha.
U subotu je u blizini grada Tejeda buknuo požar koji napreduje na dva fronta u planinskom delu ostrva. Izgorelo je oko 1.700 hektara, a 11 puteva je zatvoreno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Požar se ne zaustavlja i nije kontrolisan, ni stabilizovan", rekao je regionalni predsednik Kanarskih ostrva Angel Viktor Tores.
Dodaje da je razgovarao telefonom sa španskim premijerom Pedrom Sančesom, zahtevajući pomoć republičkih vlasti.
Deset aviona i helikoptera, kao i 700 vatrogasaca i 200 vojnika učestvuju u gašenju požara, a na putu su još tri aviona.
Tejeda je evakuisana i prošle nedelje zbog požara, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.