Sudari, otkazani letovi i jedna žrtva opasne ledene oluje na jugu SAD

Izvor: VOA, 31.Jan.2023, 19:42

Sudari, otkazani letovi i jedna žrtva opasne ledene oluje na jugu SAD

U Teksasu i obližnjim državama padaju sneg i ledena kiša a zbog poledice su se dogodili brojni sudari, u kojima je stradala najmanje jedna osoba u Ostinu. U okrugu Trevis u Teksasu, koji obuhvata i Ostin, od osam ujutru policija u proseku na svaka tri minuta primi poziv o novoj saobraćajnoj nesreći, prema vebsajtu koji prati saobraćaj u tom okrugu. Zbog nevremena je otkazano više od 1.700 letova, od kojih je skoro polovinu otkazala kompanija Sautvest Erlajnz. Oluja je počela u ponedeljak a meterolozi najavljuju "nekoliko rundi" zimskih padavina u Teksasu, Oklahomi, Arkanzasu i Tenesiju. U Arkanzasu, autoput I-40 koji povezuje glavni grad Arkanzasa, Litl Rok, sa Memfisom u Tenesiju, potpuno je okovan ledom i "ekstremno opasan" na području grada Forest Siti, objavila je gradska vatrogasna služba, koja je na svojoj Fejsbuk stranici objavila fotografije udesa i smrskane kabine jednog kamiona.   Upozorenje na zimsko nevreme trenutno je na snazi u velikim delovima Teksasa, Arkanzasa i Tenesija, kao i u Kentakiju, Zapadnoj Virdžiniji i južnim delovima Indijane i Ohaja. Škole i koledži u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu su zatvoreni ili su prešli na onlajn nastavu u utorak. Prema podacima sajta Flajtaver (FlightAware), otkazano je više od 700 letova na međunarodnom aerodromu Dalas-Fort Vort, jednom od najvećih aerodroma u SAD. Otkazivanje i pomeranje letova je novi problem za avio-kompaniju Sautvest koja je tokom novogodišnjih praznika otkazala oko 16.700 letova, zbog čega je pod istragom Sekretarijata za saobraćaj. Letovi su bili otkazani zbog lošeg vremena ali i zastarele tehnologije.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Treći dan zaleđenih puteva i poremećenog saobraćaja u SAD zbog nevremena

Izvor: VOA, 01.Feb.2023, 19:12

Nova zimska oluja poremetila je saobraćaj širom centralnog dijela Amerike, a zbog opasnih uslova na putevima izazvanim susnježicom i snijegom stradalo je 6 osoba.  Stotine letova su otkazane, a stotine hiljada ljudi su bez struje u nekoliko američkih država na jugu. Upozorenja na nevrijeme su...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.