Broj stradalih u Portugaliji porastao na 44

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj stradalih u Portugaliji porastao na 44

Broj žrtava šumskih požara koji su u prethodnih nekoliko dana zahvatili centralni deo Portugalije porastao je na 44, nakon što je preminula jedna od osoba koje su povređene u požaru, izjavila je portparol Centra civilne zaštite u Lisabonu Patricija Gaspar.

Ona je rekla da je osoba koja je preminula pretrpela teže povrede i da je bila smeštena u bolnici u Koimbri.

Gasparova je dodala da je broj povređenih i dalje oko 70, prenosi AFP.

U Koimbri je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronađeno telo još jedne žrtve požara koji su izbili u nedelju, 15. oktobra.

U junu su u centralnom portugalskom regionu Pedrogao Grande u požarima poginule 64 osobe, a požari su proglašeni najsmrtonosnijim u istoriji te zemlje.

Portugalski ministar unutrašnjih poslova Konstanca Urbano de Soza podnela je ostavku, zbog nemogućnosti Vlade da se nosi sa problemom požara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.