Brod sa oko 60 sirijskih izbeglica spasen kod Kipra

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod sa oko 60 sirijskih izbeglica spasen kod Kipra

Brod sa oko 60 sirijskih izbeglica spasen je u Sredozemlju kod Kipra, saopštila je kiparska policija.

Policija je navela da je brod koji je stigao iz pravca Turske presretnut severozapadno od ostrva.

Pedeset tri muškarca, jedna žena i sedmoro dece prevezeni su u prihvatni centar blizu glavnog grada Nikozije posle obavljene lekarske kontrole, navele su kiparske vlasti.

Kako navodi policija, migranti su rekli da su krijumčarima platili 2.000 dolara po osobi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se ukrcaju na taj brod sa turske obale.

Policija je navela da je uhapsila jdnog 49-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je krijumčar, koji je viđen kako skače u vodui.

Kipar, članica Evropske unije i udaljen oko stotinak kilometara od sirijske obale, nije imao masovni priliv sirijskih izbeglica kao Turska ili Grčka. Ipak, od septembra 2014. godine, više od 1.700 migranata stiglo je do kiparske obale na raznim plovilima. Vlasti te zemlje od oko milion stanovnika uputili su poziv za pomoć zbog rastućeg broja tražilaca azila.

Prema navodima UN, Kipar je na četvrtom mestu među EU zemljama kada je reč o broju tražilaca azila prema broju stanovnika.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Brod sa 61 Sirijcem spasen kod Kipra

Izvor: B92, 14.Jun.2018

Nikozija -- Brod sa oko 60 sirijskih izbeglica spasen je u Sredozemlju kod Kipra, saopštila je kiparska policija...Policija je navela da je brod koji je stigao iz pravca Turske presretnut u sredu uveče severozapadno od ostrva...Pedeset tri muškarca, jedna žena i sedmoro dece prevezeni su u prihvatni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.