Brnabić: Građani će živeti bolje u 2018. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Građani će živeti bolje u 2018. godini

Građani Srbije živeće bolje u 2018. godini, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić ističući da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva.

Ona je za RTS rekla da se polako vide rezultati teških mera fiskalne konsolidacije i svakodnevnog napornog rada prethodne i ove vlade.

"Imamo smanjenje nezaposlenosti, danas je nezaposlenost negde oko 12 odsto, što je i dalje visoko, ali je više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upola smanjena od 2013. godine", ukazala je Brnabićeva i dodala da se nada da će u narednoj godini stopa nezaposlenosti biti ispod deset odsto.

"Mi ćemo nastaviti ovim tempom i ja se nadam da ćemo u 2018. godini doći na ispod deset odsto, dakle da ćemo ući u tu jednocifrenu stopu nezaposlenosti što je stvarno ogroman uspeh", rekla je Brnabićeva u emisiji "Upitnik".

Ona je podsetila da je ove godine došlo i do povećanje minimalne cene rada za deset odsto.

"Trudićemo se da dogodine, ali to uglavnom zavisi od sindikata i od poslodavaca, nastavimo ovim trendom", objasnila je Brnabićeva.

Premijerka smatra da su dosta dobre indikacije što se tiče preduzetništva, pre svega kada je reč o olakšavanju poreza za početnike.

Naglasila je da je ove godine došlo i do povećanje plata u javnom sektoru, kao i povećanja penzija.

"U svemu tome ja vidim samo bolji život u 2018. godini", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je naglasila da su digitalizacija, obrazovanje i inovativni projekti ključne delatnosti za uspešnost srpske privrede.

"Ja ne vidim nijedan drugi segment rasta koji će budućim generacijama omogućiti da imaju jednu zemlju koja će im omogućiti da imaju stabilan, dinamičan rast", istakla je ona.

Na pitanje kako poljoprivreda nije prioritet, Brnabić je rekla da to nije tačno i da su ove godine značajno povećane subvencije za poljoprivredu u odnosu na prethodnu godinu i da je omogućen pristup IPARD fondovima.

"Mi smo prvi put dobili konačno zeleno svetlo za EU fondove. To je 175 miliona evra za sve poljoprivredne proizvođače", rekla je Brnabić.

Upitana kako će to pomoći malinarima koji blokiraju puteve, Brnabić je rekla da oni moraju da se takmiče na tržištu.

"Malinari moraju da se takmiče na tržištu i niko ne može da traži da ima povlašćen status od strane države", poručila je premijerka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Građani Srbijei će živeti bolje u 2018. godini"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2017, 09:44

"Građani Srbije živeće bolje u 2018. godini" rekla je premijerka Ana Brnabić, ističući da je sigurna da svi građani, koji objektivno posmatraju stvari, vide napredak u svakom segmentu društva...Ona je za RTS rekla da se polako vide rezulatati teških mera fiskalne konsolidacije i svakodnevnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.