Britanski zavod za statistiku: Više od 48.000 smrti pripisano koronavirusu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2020, 21:30

Britanski zavod za statistiku: Više od 48.000 smrti pripisano koronavirusu

Više od 48.000 ljudi u Velikoj Britaniji je umrlo od koronavirusa ili se sumnja da je virus uzrok smrti, saopštio je danas britanski Zavod za statistiku koji je naveo veći bilans od sanitarne službe te zemlje.

Broj mrtvih od koronavirusa u Engleskoj i Velsu je danas na najnižem nivou u poslednjih sedam nedelja, sa 2.589 preminulih u nedelji koja se završila 22. maja, naveo je zavod koji bilans prenosi na sedmičnom nivou i razlikuje od dnevnih bilansa koje vlasti prenose ograničavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se samo na osobe sa pozitivnim testom na Kovid-19.

Prema poslednjem bilansu vlasti koji je danas objavljen, od koronavirusa je umrlo 39.369 osoba.

Velika Britanija je po broju umrlih druga u svetu, posle SAD.

U Velikoj Britaniji se postepeno ublažavaju zabrane i ograničenja uvedena krajem marta: otvorene su osnovne škole kao i obdaništa, dopuštene su neke aktivnosti napolju. Radnje sa odećom, knjižare i prodavnice druge robe biće otvorene polovinom juna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.