Britanski tajfuni ponovo presreli ruske suhoje nad Baltikom

Izvor: RTS, 17.Jun.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski "tajfuni" ponovo presreli ruske "suhoje" nad Baltikom

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione.
RAF je saopštio da je od preuzimanja misije čuvanja baltičkog vazdušnog prostora u maju do danas bilo ukupno osam presretanja ruskih aviona, preneo je AP.

Britanski avioni tipa "jurofajter tajfuni" su podignuti u petak, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su presreli ruske borbene avione Su-30, a preletali su, navodi se, i ruski vojni transportni brod koji je pratio avione preko Baltičkog mora.
U subotu, britanski avioni su presreli ruski Su-30 i transportni avion Il-76, koji su krenuli severno od ruske oblasti Kaljingrada prema estonskom i finskom vazdušnom prostoru.
Britanski avioni su, kako se navodi, pratili ruske tokom 15 minuta pre nego što su ih predali odgovornosti finskim avionima na granici vazdušnog prostora.
Rusko ministarstvo odbrane je tokom vikenda saopštilo da je ruska baltička flota nadgledala zajedničku vežbu NATO "Baltops 2019"

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASAN SUSRET IZNAD BALTIKA: Britanci tajfunima presreli ruske avione Su-30 i Il-76! Za mesec dana ponovili ovo 8 puta! (FOTO)

Izvor: Kurir, 17.Jun.2019

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je danas da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji, u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione.

Nastavak na Kurir...

Britanski avioni opet presreli ruske "suhoje" nad Baltikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2019, 09:18

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je juče da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji, u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione...RAF je saopštio da je od preuzimanja misije čuvanja baltičkog vazdušnog prostora u maju do danas bilo ukupno osam presretanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.