Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 14:04

Britanski razarač ušao u ruske vode, upozoren hicima

Britanski razarač ušao je tri kilometra u teritorijalne vode Rusije u blizini rta Fiolent i zaustavili su ga Crnomorska flota i granična služba, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U 11.52 razarač britanske mornarice "Defender", koji je plovio u severozapadnom delu Crnog mora, prešao je državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometra u teritorijalne vode u blizini rta Fiolent, preneo je Tas.

Ruska crnomorska flota, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedno sa Graničnom službom Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, sprečila je dalje narušavanje ruske državne granice od strane razarača "Defender" britanske mornarice, navodi se u saopštenju.
Ističe se da su ruski brodovi za kontrolu granice morali da ispale upozoravajuće hice kako bi sprečili neovlašćeni prelazak granice.
Brod granične službe ispalio je hice upozorenja u 12.06 i 12.08, navedeno je u saopštenju Ministarstva.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Britanski razarač ušao u ruske vode, upozoren pucnjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021

Britanski razarač prešao je danas tri kilometra u teritorijalno more Rusije u blizini rta Fiolent...Britanski razarač prešao je danas tri kilometra u teritorijalno more Rusije u blizini rta Fiolent i zaustavila ga je Crnomorska flota i Granična služba, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.