Britanski mediji: Glavni osumnjičeni za napad na Skripalje ruski pukovnik

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski mediji: Glavni osumnjičeni za napad na Skripalje ruski pukovnik

Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom pukovniku.
Početkom septembra, britanski tužioci optužili su dvojicu ruskih državljana – Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za trovanje Skripaljevih u martu ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i istakli da veruju da su osumnjičeni koristili lažna imena da uđu u Veliku Britaniju.

Dejli telegraf i Bi-Bi-Si objavili su da je Čepiga pravo ime Boširova, pozivajući se na pisanje portala "Belingket" koji se bavi obaveštajnim pitanjima, prenosi Rojters.
Kako se navodi, izvor blizak istrazi izjavio je da su istražiteljima poznati pravi identiteti osumnjičenih.
Dejli telegraf prenosi da je Čepiga (39) služio tokom sukoba u Čečeniji i Ukrajini i da je proglašen herojem Ruske Federacije ukazom predsednika Vladimira Putina 2014. godine.
Londonska policija odbila je da komentariše napise medija, međutim britanski ministar odbrane Gevin Vilijamson potvrdio je njihovu istinitost na Tviteru.
"Pravi identitet jednog od osumnjičenih za slučaj u Solzberiju je pokazao da se radi o ruskom pukovniku. Hvala ljudima koji su tako neumorno radili na ovom slučaju", napisao je Vilijamson na Tviteru, da bi kasnije obrisao taj post.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Glavni osumnjičeni za napad na Skripalje - ruski pukovnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018

Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom pukovniku...Početkom septembra, britanski tužioci optužili su dvojicu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mediji u Britaniji luduju: "Glavni osumnjičeni za napad na Skripalje - ruski pukovnik!" (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018

Dejli telegraf i BBC objavili su da je Čepiga pravo ime Boširova..Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.