Britanci žele da poslednja reč bude njihova, imaju poruku za moćnike

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci žele da "poslednja reč" bude njihova, imaju poruku za "moćnike"

Više od 190.500 ljudi je za manje od 48 časova potpisalo pismo u kojem se traži raspisivanje referenduma "Poslednja reč".
Potpisivanje pisma nalik na peticiju organizovali su Pipls vout i Independent, a njome se traži od zvaničnika u Ujedinjenom Kraljevstvu i Evropskoj uniji da učine sve kako bi se Britancima omogućilo da imaju poslednju reč kada je u pitanju Bregzit.

Time >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi narod mogao da odluči da li sporazum koji je Boris Džonson potpisao predstavlja "volju naroda".
Ta peticija će biti dostavljena Dauning stritu i Parlamentu, kao i Evropskom parlamentu i Evropskom savetu.
I članovima parlamenta će biti poslati spiskovi potpisnika iz njihovih izbornih jedinica.
Ova peticija je usledila nakon što su hiljade Britanaca protestovale na ulicama Londona kako bi tražili novi referendum o Bregzitu.

Ovo je tekst pisma:
Pismo naroda moćnicima
Vi imate veliku moć ovde u UK i u EU. Ali mi, narod, tražimo od vas da poštujete demokratske vrednosti koje delimo i da nam date poslednju reč kada je u pitanju Bregzit.
Više od tri godine posle referenduma, Bregzit više nije bleda ideja na glasačkom listiću već veoma realna i štetna mogućnost. Poslednji predloženi sporazum nije u skladu sa datim obećanjima, niti predstavlja volju naroda.
Ne želimo da nas moćnici primoraju na Bregzit koji će da ošteti i našu ekonomiju i ekonomiju EU, da ugrozi mir u Severnoj Irskoj, kao i dovede do godina neizevesnosti i haosa.
Molimo vas, ne okrećite leđa poslednjoj šansi koja bi nam omogućila da se ne okrenemo jedni protiv drugih.
Dozvolite nam da se izjasnimo da li želimo da se nastavi sa Bregzitom. Dozvolite nam da odlučimo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.