Brazil otkazao skup UN o klimatskim promenama

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil otkazao skup UN o klimatskim promenama

Nakon što je Brazil odbio da bude domaćin samita UN o klimi, tamošnje vlasti saopštile su da otkazuju skup UN o klimi koji je bio zakazan u avgustu u gradu Salvador.

Vlasti tog grada navele su da im je Ministarstvo za životnu sredinu naložilo da otkažu regionalni skup o klimi.

Ministarstvo je kao obrazloženje navelo da je sastanak bio predviđen dok je Brazil bio deo međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama. Brazil se prošle godine povukao iz dogovora iz budžetskih razloga.

Ministarstvo ekstremno desničarskog predsednka Žaira Bolsonara navelo je da klimatske promene ne predstavljaju prioritetno pitanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brazil otkazao skup UN o klimatskim promenama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2019, 08:42

Nakon što je Brazil odbio da bude domaćin samita UN o klimi, tamošnje vlasti saopštile su da otkazuju skup UN o klimi koji je bio zakazan u avgustu u gradu Salvador. Vlasti tog grada navele su da im je Ministarstvo za životnu sredinu naložilo da otkažu regionalni skup o klimi. Ministarstvo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.