Ružić: Polaganje male mature biće bezbedno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2022, 09:30

Ružić: Polaganje male mature biće bezbedno

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da neće biti potrebe za nadoknadama propuštenih časova u školama zbog brojnih dojava o podmetnutim bombama i ocenio da će prijemni ispiti proteći u najboljem redu i uz stopostotnu bezbednost, koju garantuju resorno ministarstvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ružić je u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije rekao da oni koji imaju "zlokobne intencije da prijavljuju podmetnute lažne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bombe" ne vide da udaraju na ono što je najosetljivije, a to su mlade generacije.

Prema njegovim rečima, ministarstva imaju operativni plan i da je trenutno najvažnija tajnost testova za prijemne ispite, kako bi svi imali jednake uslove prilikom polaganja.

Ružić je najavio smanjenje broja sadašnjih 1.266 objekata kako bi "sve ostalo operativano".

On je napomenuo da je najveće interesovanje osnovaca za upis u srednje škole tradicionalno za Treću, Desetu, Četrnaestu gimnaziju i Vazduhoplovnu akademiju.

Ružić je najavio da će ove godine u prvi razred krenuti 65.000 prvaka, a većina roditelja, čak 44.000 njih, prijavilo je decu za upis posredstvom onlajn platforme eUprave.

On je rekao i da ove školske godine brucoše očekuje veći broj budžetskih mesta na pojedinim fakultetima i da će kvote biti "ravnomerno raspoređene".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Neće biti nadoknada u školama

Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2022

BEOGRAD..Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da neće biti potrebe za nadoknadama propuštenih časova u školama zbog brojnih dojava o podmetnutim bombama i ocenio da će prijemni ispiti proteći u najboljem redu i uz stopostotnu bezbednost, koju garantuju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.