Borisov u Beogradu radi jačanja saradnje u vazduhoplovstvu, energetici, mirnom atomu...

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov u Beogradu radi jačanja saradnje u vazduhoplovstvu, energetici, mirnom atomu...

Zamenik premijera Ruske Federacije Jurij Borisov danas će održati radne sastanke u Srbiji tokom kojih će se sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i prvim potpredsednikom Vlade Ivicom Dačićem, na kojima će se razgovarati o investicionim i ekonomskim pitanjima, saradnji u vazduhoplovstvu, energetici, mirnom atomu i modernizaciji srpske železničke infrastrukture, navodi se u saopštenju potpredsednika Vlade Ruske Federacije.
"Devetog novembra potpredsednik Vlade Jurij Borisov odlazi u radnu posetu Republici Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", navodi se u saopštenju. Očekuje se da će se na sastanku razgovarati o investicionim i ekonomskim pitanjima i pripremama za sastanak Rusko-srpskog međuvladinog odbora za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, a koji je zakazan za početak sledeće godine . Pored toga, Borisov će se sastati sa kopredsedavajućim odbora - prvim potpredsednikom vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. "Na dnevnom redu je saradnja u oblasti vazduhoplovstva, energetike i modernizacije srpske železničke infrastrukture uz učešće ruskih kompanija, a razgovaraće se i o saradnji o mirnoj upotrebi atomske energije", navodi se u saopštenju. Spoljnotrgovinski promet Rusije i Srbije prošle godine porastao je za 23% i iznosio je više od dve milijarde dolara. "Pozitivna dinamika je nastavljena 2018. godine. Promet za za period januar-avgust porastao je za 10% - do 1,4 milijardi dolara", navodi se u saopštenje kabineta Borisova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borisov stigao u Beograd, priprema posetu Putina

Izvor: B92, 09.Nov.2018

Beograd -- Potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov sastao se sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem tokom posete Beogradu...Kako piše Sputnjik, Borisovu je ovo prva poseta u svojstvu kopredsednika Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa ruske strane. Pozdravljajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.