Borba petlova u Španiji završila se hapšenjem

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba petlova u Španiji završila se hapšenjem

Španska policija saopštila je da je uhapsila 182 osobe koje su organizovale, odnosno prisustvovale borbi petlova u južnoj Španiji.

Hapšenja su se dogodila u subotu u jugoistočnom regionu Mursija kada je policija upala na tajni događaj koji su učesnici nazvali "nacionalnim šampionatom u borbi petlova", prenosi AP.

Policija je saopštila da će uhapšeni biti optuženi za okrutno postupanje prema životinjama i da je prilikom hapšenja pronašla šest mrtvih petlova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i 97 živih, a zaplenjeno je i 300.000 evra u gotovini koji su korišćeni za ilegalne opklade.

U saopštenju se navodi i da su u ilegalne borbe bili uključeni uzgajivači petlova iz cele Španije, koji su ptice opremali i metalnim mamuzama i davali im lekove kako bi povećali njihovu agresivnost u borbi, prenosi agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene 182 osobe u Španiji zbog nezakonitog prvenstva borbe petlova

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2019

Španska policija uhapsila je 182 osobe i zaplenila oko 300.000 evra u gotovini tokom operacije sprečavanja nezakonitog prvenstva borbe petlova, saopšteno je u Madridu...Uzgajivači petlova koji su učestvovali na skupu u jednom selu na jugoistoku Španije stavili su petlovima metalne kandže i davali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.