Avganistan: Tri žrtve napada, Islamska država preuzela odgovornost

Izvor: B92, 02.Avg.2020, 18:23

Avganistan: Tri žrtve napada, Islamska država preuzela odgovornost

Najmanje tri osobe su poginule, a 24 je povređeno u napadu na zatvor u Džalalabadu, gradu na istoku Avganistana.

U napadu je učestvovalo više naoružanih napadača i jedan automobil bomba.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad, prenosi agencija Amak, koja se povezuje sa tom terorističkom organizacijom, navodi Rojters.

Portparol guvernera provincije Nangarhar rekao je da su se oružani sukobi između avganistanskih bezbednosnih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pobunjenika u Džalalabadu, glavnom gradu te provincije, nastavili i tokom večeri, prenosi AP.

Napad je usledio dan nakon što je avganistanska obaveštajna agencija saopštila da su avganistanske snage ubile u blizini Džalalabada visoko pozicioniranog komandanta Islamske države.

Kako je ranije objavljeno, najmanje tri bombe eksplodirale su ispred zatvora u Džalalabadu na istoku Avganistana, nakon čega je došlo do sukoba ekstremista i policije u kojima je povređeno dvadesetak ljudi.

Član provincijskog saveta Sohrab Kaderi rekao je da se najpre dogodila velika eksplozija automobila bombe, nakon čega su usledile dve manje eksplozije ispred zatvorskog kompleksa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBRAČUN ISPRED ZATVORA U AVGANISTANU Prvo su krenuli bombama, a zatim je usledio mali rat ekstremista i policije (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Avg.2020

Najmanje tri bombe eksplodirale su ispred zatvora u Džalalabadu na istoku Avganistana, nakon čega je došlo do sukoba ekstremista i policije u kojima je povređeno dvadesetak ljudi.

Nastavak na Kurir...

RATNO STANJE U AVGANISTANU: Prvo su krenuli bombama, a zatim je usledio obračun ekstremista i policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2020

Nijedna radikalna grupa nije preuzela odgovornost za napad..Najmanje tri bombe eksplodirale su ispred zatvora u Džalalabadu na istoku Avganistana, nakon čega je došlo do sukoba ekstremista i policije u kojima je povređeno dvadesetak ljudi...Član provincijskog saveta Sohrab Kaderi rekao je da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.