Bolsonaro imenovao generala za ministra odbrane Brazila

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro imenovao generala za ministra odbrane Brazila

Novoizabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da je za ministra odbrane imenovao generala Fernanda Azeveda de Silvu, koji je bio načelnik Generalštaba brazilske vojske za vreme Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Dobar dan! Želim svima da saopštim da sam imenovao generala vojske Fernanda Azeveda e Silvu na mesto ministra odbrane", napisao je Bolsonaro na Tviteru.

Novi predsednik, koji 1. januara stupa na dužnost, danas je u Braziliji održao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << seriju sastanaka o pripremi nove vlade.

Bolsonaro još nije imenovao nikog na ključno mesto ministra inostranih poslova. Novi predsednik, bivši kapetan vojske, obećao je tokom izborne kampanje da će vladu "popuniti sadašnjim i bivšim vojnim liderima".

Ekstremni desničar (63) je u drugom krugu predsedničkih izbora 28. oktobra osvojio 55 odsto glasova i pobedio levičarskog kandidata Fernanda Hadada.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.